fbpx

Obiective turistice in delta dunarii

obiective turistice in delta dunarii

Nava Rostock – Partizani

ROSTOCK a fost o nava sub pavilion ucrainean care a esuat si s-a scufundat in Bratul Sulina al Dunarii in dreptul Localitatii Partizani in data de 2 septembrie 1991.

Scoaterea la suprafata a epavei a durat mai bine de 14 ani, operatiunea luand sfarsit abia la 3 noiembrie 2005. In tot acest timp circulatia fluviala pe Bratul Sulina a fost sever afectata. Blocarea partiala a senalului navigabil al Bratului Sulina a obligat navele de mare tonaj sa treaca prin Canalul Dunare-Marea Neagra, pentru care taxele de tranzit percepute de statul roman sunt mai mari.

Incercarile de scoatere la suprafata a epavei au costat si viata a doi scafandrii.

Inainte de a ne imbarca la bordul navelor proprii spre Satul de Vacanta CampoEuroClub, putem poposi pentru cateva ore in Orasul Tulcea.

obiective turistice in delta dunarii in tulcea

Monumentul Independentei – Tulcea

Piatra de temelie a Monumentului a fost pusa in octombrie 1879 cu prilejul vizitei la Tulcea a domnitorului Romaniei Carol I de Hohenzolern, insotit de Mihail Kogalniceanu, general-medic Carol Davila si colonelul Dimitrie Lecca , ministru de razboi. In ziua respectiva, la baza fundatiei au fost ingropate, alaturi de un pergament, si decoratiile lui Carol Davila.

Inaugurarea monumentului s-a desfasurat in prezenta familiei regale, la 2 mai 1904. Monumentul Independentei se afla pe Dealul Monumentului si este inconjurat de un parc frumos amenajat.

Muzeul de Stiintele Naturii Delta Dunarii si Acvariul din Tulcea

Muzeul cunoscut si ca Muzeu al Deltei Dunarii, prezinta cele mai importante specii de flora si fauna caracteristice principalului ecosistem din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii. De aceea, inainte de a calatori in Delta Dunarii, este recomandata o vizita la acest muzeu.
Program: Marti-Duminica 10-18 (intrarea se face pana la ora 17:30), Luni – inchis

Pret bilet:

  • copii, elevi, studenti, pensionari – 5 lei
  • adulti – 10 lei
  • taxa foto – 20 lei
  • taxa filmare – 40 lei
  • ghidaj – 50 lei

Adresa: Str. 14 Noiembrie, nr. 1, Tulcea

obiective turistice in delta dunarii

Faleza Tulcea

obiective turistice in delta dunarii

Concert  zilele orasului

Trenul din gara feroviara

Rezerva acum!